joi, 20 septembrie 2012

Inca o palma pe obrazul crestin al acestui neam - Curtea Supremă:„Mişcarea Legionară a fost, în esenţă, o organizaţie de tip paramilitar terorist”

„Mişcarea Legionară a fost, în esenţă, o organizaţie de tip paramilitar terorist”

Statul, prin ministerul de Finanţe, a făcut recurs, iar Curtea de Apel Bucureşti şi Curtea Supremă au decis că în acest caz nu este vorba de o condamnare politică, iar Gheorghe Stănică nu are dreptul la despăgubiri morale. „În speţă, conform celor anterior arătate, condamnarea reclamantului s-a dispus pentru activitatea legionară desfăşurată de acesta. Or, Mişcarea Legionară a fost, în esenţă, o organizaţie de tip paramilitar terorist, de orientare naţionalist fascistă, cu caracter mistic religios, violent anticomunist, dar, printre altele, şi antisemit. Ca atare, raportat la dispoziţiile art. 7 din Legea nr. 221/2009, condamnarea pentru activitatea legionară nu intră în sfera de aplicare a acestei legi”, susţin judecătorii Curţii Supreme de Justiţie.

Ce spun şi românii (în acelaşi articol) care n-au fost intoxicaţi de propaganda comunistoidă de-a lungul ultimelor decenii:

19 septembrie, 19:44. mihail


Personal nu putem crede ca minti sclipitoare ale Romaniei,cum ar fi Nae Ionescu, Mircea Eliade, Emil Cioran, Eugen Ionescu, membri, militanti si simpatizanti ai Miscarii Legionare, genii prezente in Universitatile si casele intelectualilor din intreaga lume, pot fi considerate "fanatici religiosi".

Sa ne intrebam de ce un savant luminat ca Mircea Eliade, autorul randurilor despre “De ce cred in biruinta Miscarii Legionare” si a zeci de articole nationaliste in presa legionara, nu s-a dezis niciodata de crezul sau legionar?

Daca era sustinatorul unui crez criminal de ce nu a fost arestat ca terorist si interzis in Universitatile din intreaga lume?

PS:Corneliu Codreanu a fost ucis fiindcă s-a opus sistemului.
Ca şi în cazul Eminescu, despre moartea lui Codreanu se vorbeşte pe şoptite, aşa ca să nu se afle adevărul.

19 septembrie, 18:21. mihailAndrei

Miscarea Legionara e parte importanta din istoria neamului romanesc.
S-a mistificat odios istoria lor, s-a aruncat cu noroi peste memoria celor mai tenace luptatori ai neamului nostru din secolul 20.

Legionarii au dat jertfa de sange, au luptat pe front, apoi au organizat rezistenta anticomunista in conditiile in care erau prigoniti din toate partile.

Legiunea a luptat ca Romania sa apartina exclusiv romanilor.
Acesta e motivul pentru care au fost asasinati puzderie de legionari.

19 septembrie, 17:37. ionel

Lucrez la o multinationala si am colegi "luminati", cititi, de30-35ani. Din pacate, din discutiile cu ei am constatat ca au mari lacune la capitolul Istorie Nationala desi, spre deosebire de mine cand eram de varsta lor, acum au acces la informatie, exista carti care scriu si altceva decat "clisee" cu care suntem intoxicati de zeci de ani. Da, legionarii "codrenisti" au fost niste eroi ai Neamului Romanesc. Din pacate, dupa crimele comise de guvernele lui Carol II impotriva conducatorilor Miscarii, in noiembrie 1938 si septembrie 1939, aceasta Miscare a fost practic decapitata, in fruntea ei ajungand multe non-valori, cel mai bun exemplu fiind Horia Sima. Nu va impiedica nimeni sa cititi "Pentru legionari" a lui Codreanu sau Memoriile Rabin-sef Safran. Adevarul istoric este mai mult decat clisee si etichete date fie de diversi interesati - vezi cei ce propavaduiesc religia banului! - fie de inculti sau semidocti ajunsi in fruntea tarii. Putin exercitiu de citit nu strica.
Sa fiti sanatosi!

19 septembrie, 17:19. GF

ca ideologie fundamentala, acesti "legionari" si-au aratat dragostea pentru tara si s-au sacrificat pentru ea. un singur "legionar" a iubit Romania mai mult decat toti parlamentarii circari la un loc.
acum, acesti circari nespalati, de frica "istoriei" de la ierusalim, ii denigreaza.
dicolo de a fi "legionari", au fost romani sacrificati pe doctrine politice. ei s-au jertfit pentru o cauza nobila, iubirea de tara. azi, tara rade de ei si-i face teroristi!
asta e Romania, stimabililor!
in rest, soare si vreme buna.

Vezi si Cateva dovezi despre „anti-semitismul” legionar

Patriotism-Naţionalism-antisemtism: clarificări esenţiale şi de ce e bine pentru România să fim naţionalişti!

Constantin Iulian, despre Miscarea Legionara si prigoana atee din inchisorile comuniste (VIDEO)

Cum l-a salvat de la moarte “fascistul”, “extremistul”, “criminalul” VALERIU GAFENCU pe evreul Richard Wurmbrand

Mircea Eliade: De ce cred în biruinţa Mişcării Legionare

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu