marți, 23 octombrie 2012

Spirulina, un superaliment care NU trebuie să vă lipsească din meniu


Una dintre cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ, Spirulina - este o microalgă albastră-verzuie care a contribuit la formarea oxigenului în atmosferă cu milioane de ani în urmă. În felul acesta, alte vieţuitoare au putut să se dezvolte, iar microalga a devenit un "superaliment" aşa de bogat din punt de vedere nutriţional încât am putea trăi numai cu ea şi apă.

Spirulina a fost pentru prima oară localizată în lacurile calde, cu apă alcalină, din Africa, America Centrală şi America Latină. Ea a fost consumată de popoarele aborigene preţ de sute de ani, apărând astfel primele indicii cu privire la beneficiile pe care le aduce sănătăţii. Mai apoi, în zilele noastre, sute de studii i-au confirmat calităţile sau mai bine zis, puterile.

Conţine circa 60 - 70% proteine complete, ceea ce înseamnă că are toţi cei 8 aminoacizi esenţiali şi 10 acizi non-esenţiali necesari unei sănătăţi de fier. Spirulina mai conţine proteine, în cantitate mai mare decât carnea de vită, de pui sau soia. Nutrienţii ei sunt de calitate superioară oricărei alte surse, apoi specialiştii mai vorbesc despre acidul gama-linoleic (GLA), vitamina B12, fier şi multe alte componente despre care s-a stabilit că protejează împotriva unor forme de cancer.

O altă calitate a acestei mici plante este aceea că, odată ajunsă stomac, este foarte uşor de digerat. Reduce colesterolul, protejează sistmul imunitar, stimulează absorbţia mineralelor. O adevărată sursă de viaţă, spirulina energizează şi protejează împotriva gripei şi răcelii, herpesului, grăbeşte vindecarea în boli precum pojarul, oreionul.

Alte beneficii:

- pentru că este bogată în acizi graşi de tip Omega, spirulina combate bolile cardiovasculare, reduce riscul de artrită, osteoporoză, diabet şi depresie.
- conţinutul ridicat de vitamina B12 contribuie la dezvoltarea şi menţinerea sănătăţii ţesutului nervos, ceea ce înseamnă că previne boli precum fibromialgia.
- spirulina este bogată şi în beta-caroten care odată ajuns în organism este transformat în vitamina A, element esenţial în buna dezvoltare a sistemului imunitar, pentru sănătatea dinţilor, oaselor, membranelor mucoase şi pentru o vedere bună.
- vitamina D, calciu, vitamina K, vitamina E, crom, iod, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, zinc - iată alte câteva elemente pe care spirulina le conţine şi care acţionează în favoarea noastră.
- antioxidanţii şi fitonutrienţii protejează creierul şi detoxifiază ficatul şi rinichii.
- restabileşte pH-ul organismului şi combate inflamaţia, această cauză a celor mai multe boli cu care ne confruntăm.
- antioxidanţii pe care îi conţine  ajută la menţinerea pielii frumoase, strălucitoare, combat îmbătrânirea.

CSID

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu