sâmbătă, 18 mai 2013

Întâlnirea cu Părintele David Stoica, ucenicul lui Arsenie Boca


Deşi am fost în urmă cu aproape trei luni la mănăstirea Sădinca, judeţul Sibiu, acolo unde slujeşte Părintele David Stoica, cel căruia Părintele Arsenie Boca i-a prezis că va ajunge călugăr, scriu doar astăzi despre cele ce le-am văzut şi simţit în colţul de rai aşezat departe de lume, în pustietatea Sibiului.

Pentru că nu am ştiut nici măcar un mic detaliu la pornirea în pelerinaj despre mănăstirea Sădinca şi Părintele David Stoica, acest lucru a făcut ca întâlnirea cu ucenicul sfântului Arsenie Boca să aibă un impact la care nu m-aş fi aşteptat.

Aşadar, ajunşi cu întârziere la vecernia din sâmbăta de 23 februarie 2013, odată cu intrarea în biserică aveam să pătrund într-o altă lume. Chiar dacă pe o rază de câţiva zeci de kilometri nu găseşti vreo casă, biserica era plină ochi de oameni, de toate vârstele, iar căldura materială, dar mai ales cea duhovnicească, din interior, m-au transformat imediat. Un alt aspect impresionant a fost acela că în timpul slujbei o tânără a făcut câteva drumuri pentru a aduce sute de trandafiri, că să îmbodobească biserica, care oricum era plină de flori. În nicio biserică nu mai întâlnisem atâtea flori ca şi la Sădinca.

Fără să ştiu cum arată David Stoica, am crezut iniţial că persoana care slujeşte e de fapt vreun alt călugăr, iar Părintele o fi prin altar. Am realizat însă în timpul predicii, care a fost una cu adevărat plină de har dumnezeisc (Părintele făcând apel mai ales la soţi să aibă răbdare unul cu altul şi să nu mai facă avorturi) că tânărul şi scundul călugăr era David Stoica.

Probabil că cel mai impresionant moment a fost cel de la final, când majoritatea celor prezenţi la slujbă i-au cerut sfatul Părintelui referitor la diferitele probleme pe care le au, acesta răspunzându-le scurt şi la obiect, fapt ce a făcut ca pe chipul oamenilor să se lase o seninătate şi o bucurie ca şi cum toate necazurile au dispărut.

În linii mari, cam acestea le-am putut nota din scurta şedere la Sădinca, loc pe care îl recomand tuturor celor care au ocazia şi posibilitatea să-l viziteze.

Hristos în mijlocul nostru!

Despre Părintele David Stoica şi Mănăstirea Sădinca puteţi citi un articol mult mai amplu aici

Galerie foto aici

Vlad HERMAN


Introdu e-mailul pentru abonare:

26 de comentarii:

  1. As dori sa stiu, daca imi poate spune cineva, e o zi anume cand se poate vorbi cu parintele David?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am fost acolo intr-o zi de sambata pe la ora 16.Dupa slujba care a avut loc dupa-amiaza,lumea a putut vorbi cu parintele David.Este un loc intr-adevar linistitor si special.

      Ștergere
    2. cum pot vb cu parintele David?

      Ștergere
  2. Puteti vorbi in fiecare zi, eu am mers intr-o vineri pe la ora14 si am vorbit cu parintele.

    RăspundețiȘtergere
  3. stie cineva in ce zile il pot suna pe parintele David? acum 3 saptamani am fost la manastire, am discutat si mi-a dat de citit un acatist in anumite zile din saptamana si mi-a zis ca peste 2 saptamani sa il sun. Mi-a dat numarul de telefon, dar acum nu raspunde. In prima faza am incercat cu un sms, apoi telefonic(am evitat sa sun in zile de post si sarbatoare, dar chiar si asa nu raspunde si sunt dezamagita).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca sa-i transmiti din suflet un "mesaj" in rugaciunea ta si vei primi raspuns daca o faci cu inima curata.

      Ștergere
    2. Nu esti singura dezamagita...

      Ștergere
  4. veniti la slujba cum doreste parintele david sa fie crestini si dupa slujba puteti vorbi cu parintele david

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum se poate ajunge la Sf Mānāstire?

    RăspundețiȘtergere
  6. 0766797994-nr de tel al Parintelui David

    RăspundețiȘtergere
  7. am fost la parintele david la sadinca simbata daca poti vorbi cu el spune cum esti am ramas uimit mergeti cu credinta acolo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. as dori sa imi spuneti mai multe despre parintele.Prin telefon iti poate da sfaturi?

      Ștergere
  8. Va rog pe toti sa ne rugam pentru sanatatea Parintelui David , pentru ca acum are probleme de sanatate. Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. as dori un nr de telefon a unei persoane care l-a cunoscut pe pr David Stoica de la Sadinca

    RăspundețiȘtergere
  10. As dori sa știu pana cind sta părintele acolo ca am înțeles că se retrage.Eu sunt din Constanța și pana în iulie nu știu dacă pot ajunge

    RăspundețiȘtergere
  11. Pana cind sta părintele acolo ca eu sunt din Constanța și pana în iulie nu știu dacă pot ajunge

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi poate da si mie cineva niste detalii despre pr David Stoica si cam in ce zile te poti duce ca să poți vorbi cu sfinți sa. Va rog din suflet am un copil cu probleme.

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi poate da si mie cineva niste detalii despre pr David Stoica si cam in ce zile te poti duce ca să poți vorbi cu sfinți sa. Va rog din suflet am un copil cu probleme.

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi poate da si mie cineva niste detalii despre pr David Stoica si cam in ce zile te poti duce ca să poți vorbi cu sfinți sa. Va rog din suflet am un copil cu probleme.

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna seara cum se poate lua legatura cu parintele david va multumesc doamne ajuta

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua as vrea sa vorbesc cu parintele

    RăspundețiȘtergere