miercuri, 7 august 2013

Preotul Vasile Fodorut, apostolul omeniei

Crezând cu tărie că credinţa noastră trebuie să aibă o latură văzută, preotul Vasile Fodoruţ şi Centrul care poartă numele singurului sfânt al Maramureşului recunoscut de sinaxare, Iosif Mărturisitorul, dau, în fiecare zi, o pildă vie de omenie şi generozitate.

Deşi inaugurată numai în urmă cu un deceniu, bisericuţa de lemn de pe Bulevardul Republicii nr. 8 a devenit o oază de normalitate, în care credincioşii găsesc alinare şi pentru suflet şi pentru trupurile flămânde sau bolnave.
Preotul Vasile Fodoruţ crede în conceptul de "credinţă înfăptuită" şi de ani buni se străduieşte să-l aplice. De aceea a fost înfiinţată Asociaţia Filantropică "Sf. Ierarh Iosif Mărturisitorul" care funcţionează pe lângă Parohia Ortodoxă cu acelaşi nume din Baia Mare, B-dul Republicii, nr. 8, şi care are ca şi scop întrajutorarea şi sprijinirea unor categorii sociale defavorizate: persoane sărace, cu handicap, neajutorate, bolnavi, bătrâni şi copii, familii monoparentale, oferind prin Compartimentul de Asistenţă Socială - servicii de ajutor social şi umanitar, consultanţă şi consiliere socială şi spirituală. Toate, gratuit. În curtea bisericuţei a fost construit un Centru multifuncţional care oferă adăpost tinerilor cu probleme şi care în fiecare duminică oferă o masă caldă pentru circa 100 de nevoiaşi.

La aceste activităţi permanente se adaugă acţiunile devenite tradiţie, în care preotul Fodoruţ şi colaboratorii săi oferă pachete familiilor nevoiaşe, proiectele educaţionale, excursiile şi tabele de pictură.

Preotul Vasile Fodoruţ înţelege iubirea de aproape, oferindu-le tinerilor hrană sufletească mai ales şi exemple vii de viaţă, prin promovarea eroilor luptei anticomuniste.

„Minuni se întâmplă tot timpul, în fiecare moment. În tot momentul, în tot ceasul se întâmplă chiar minuni extraordinare. Pentru minuni îţi trebuie credinţă, îţi trebuie puritate. Uitaţi-vă la copii: aşa cum cred ei în poveştile care li se spun, prin credinţă, prin ceea ce spun, prin ceea ce trăiesc, prin ceea ce simt, ei dovedesc puritatea. Dacă am avea sensibilitatea lor, aşa cum spune Mântuitorul - daca veţi fi precum copiii, veţi intra în Împărăţia cerurilor - tot aşa, şi celui care crede, totul îi este cu putinţă”.


Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu