marți, 16 septembrie 2014

Sabia pe care Iisus Hristos a adus-o pe pamant

"Nu socotiti ca pace am venit sa aduc pe pamant; nu am venit sa aduc pace, ci sabie." (Matei 10, 34)

Greu cuvant ne spune Hristos, insa nu atat de greu in sine, cat greu in inimile noastre neintelegatoare, care cauta sa slujeasca la doi domni si care cauta cai cat mai comode spre a birui pacatul si a dobandi vesnica odihna.

Sabia este Cuvantul lui Dumnezeu. Astfel, aceasta ne apare mai intai in icoana cu vedenia Sfantului Ioan Teologul, din Apocalipsa, cand din gura lui Dumnezeu iese o sabie, adica "cuvantul Sau". Mai apoi, sabia este asezata in mana Sfantului Apostol Pavel, care de doua ori face asemanarea dintre cuvantul lui Dumnezeu si sabia cea despartitoare intre bine si rau, ca arma duhovniceasca impotriva duhurilor celor viclene ale lumii acesteia. De asemenea, ea este purtata si de Arhanghelul Gavriil, in acelasi chip duhovnicesc.
Sabia pe care Iisus Hristos a adus-o pe pamant

Frumos talcuieste Sfantul Nicolae Velimirovici acest pasaj, zicand:

"Asa a grait Domnul. A se citi: Nu am venit sa impac adevarul cu minciuna, intelepciunea si prostia, binele si raul, dreptatea si silnicia, bestialitatea si omenia, inocenta si desfranarea, pe Dumnezeu si pe mamona: ci am adus sabie, ca sa tai si sa le despart, incat sa nu se amestece. Cu ce sa le desparti, Doamne? Cu sabia adevarului. Ori cu sabia cuvantului Lui Dumnezeu, ceea ce e totuna: fiindca adevarul este cuvantul Lui Dumnezeu, si cuvantul Lui Dumnezeu este adevarul."


Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu