joi, 11 septembrie 2014

Urmele rămase pe icoana Sfinţilor Martiri Brâncoveni de la mirul izvorât pe 21 mai, la biserica Sfântul Ciprian (Zlătari) din Bucureşti

Preluare dupa Daniel Vla

Reiau articolul din luna mai:
După cum probabil multă lume ştie, în Bucureşti, pe 21 mai a avut loc procesiunea cu moaştele Sfinţilor Martiri Brâncoveni.
Au participat sute de preoţi, monahi, monahii, seminarişti, câţiva ierarhi şi mii de credincioşi.
Pe traseul pe care a mers coloana, a fost inclusă şi Calea Victoriei. Acolo, lângă Muzeul de Istorie, în pridvorul bisericii Sfântului Ciprian (Slătari) erau credincioşi cu icoana Sfinţilor Brâncoveni şi cu cea a ocrotitorului acelei bisericuţe, Sfântul Ciprian. Am trecut şi eu pe acolo şi m-a impresionat frumosa intâmpinare pe care le-au făcut-o Brâncovenilor. Nu ştiam însă ce se întâmpla tocmai atunci…
Iată ce am aflat:
La Biserica Sf. Ciprian de lângă Muzeul de Istorie icoana Sf. Martiri Brâncoveni a izvorât mir abundent în timpul procesiunii de azi. Mirul izvorăşte şi acum, icoana este în altarul Bisericii. Daţi mai departe. (21 mai)
Sursa, pentru cei ce au cont pe facebook: 
Voi reveni cu amănunte dacă voi mai afla.
Amănunte n-am mai aflat eu prea multe atunci, dar iată că de ziua Sfinţilor Brâncoveni icoana a fost scoasă din altar (căci în altar fusese ţinută) şi urmele lăsate de mirul, care au izvorât de la gâtul martirilor, se văd foarte clar. Sunt unsprezece! Domnitorul a avut unsprezece copii. Să fie vreo legătură?
Iată câteva imagini:
Imagine1990
Imagine1986
Imagine1987
Imagine1988
Imagine1989
Sfinţilor, cinstiţilor mucenici rugaţi-vă lui Hristos Dumnezeu pentru noi, pentru tot neamul românesc!

Introdu e-mailul pentru abonare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu