marți, 23 iunie 2015

Sfântul Nicodim Aghioritul: Demonii fug de cel ce se spovedeşte des

Spovedește-te des, aşa încât, dacă este cu putinţă, să alergi îndată la duhovnic, nu doar când vei săvârşi un păcat mare şi de moarte, ci şi când vei săvârşi unul mic şi care se iartă.
Fiindcă, după cum rănile care sunt arătate doctorului nu se măresc, tot aşa şi păcatele, când sunt mărturisite, nu sporesc, după cuvântul Scărarului: „ Vânătăile, care sunt date la iveală, nu se vor înrăutăţi ci se vor tămădui’’ (Cuvântul 4, pentru ascultare)
Berzele au un obicei: când li se strică cuibul, nu se mai duc acolo; aşa şi demonii fug de cel ce se spovedeşte des, fiindcă, prin mărturisirea deasă, îşi pierd cuiburile şi mrejele lor, după cum i-au spus demonii înşişi unui bărbat îmbunătăţit, că nu au înlesnire şi nici putere împotriva cui se spovedeşte des. Şi pe lângă acestea au mai spus că, în vreme ce omul se află nespovedit, toate mădularele lui sunt ca şi legate de păcat şi nu se pot mişca spre a săvârşi binele. Şi, când se va fi spovedit, numaidecât ele sunt dezlegate.
Evanghelistul loan a dat mărturie: „Dacă mărturisim păcatele noastre, El este credincios și dreptca să ne ierte păcatele” (I Ioan 1, 9).

Introdu e-mailul pentru abonare:

Un comentariu:

  1. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/06/23/APEL-IMPORTANT-CĂTRE-DEPUTAȚII-DIN-PARLAMENTUL-ROMÂNIEI-NU-OSÂNDIȚI EROII-SFINȚII-ȘI-MARTIRII/

    RăspundețiȘtergere